Vragen over de wijk

In Willem-Alexander Hof wordt veel groen toegepast omdat wij weten dat dit de kwaliteit en de leefbaarheid van de woonlocatie aanzienlijk verbetert. Zo heeft de gemeente al een hagenplan vastgesteld waarin is opgenomen dat alle erf afscheidingen die zichtbaar zijn vanaf de openbare ruimte een haag krijgen. Ook zijn in de wijk veel bomen en groenvoorzieningen opgenomen.

Ja, overal is rekening gehouden met de huidige parkeernorm. Er zijn verschillende parkeerhoven in de wijk opgenomen waardoor de auto’s zoveel mogelijk uit het zicht kunnen parkeren. Daarnaast is er parkeergelegenheid op eigen terrein en kan er gewoon langs de weg worden geparkeerd.

Door de opzet van de wijk, waarin veel aandacht is besteed aan verkeersveiligheid en parkeergelegenheid, kunnen kinderen plezierig en veilig in de straat spelen. Zoals dat vroeger nog gewoon was. Daarnaast is op loopafstand een speeltuintje aanwezig, net buiten de wijk en in de binnenhoven.

Bij de ontwikkeling van de wijk hebben we gekozen voor een knusse en gevarieerde woonwijk. Door de verscheidenheid aan woningtypen, kleur- en materiaalgebruik en de toepassing van veel groen krijgt de wijk een gemoedelijk en gezellig karakter voor jong en oud. De gevarieerdheid en diversiteit van verschillende type woningen maakt dat Willem-Alexander Hof zich onderscheid.

Alle voorzieningen van Julianadorp zijn op loop- of fietsafstand. Naar het strand is het slechts 10 minuten fietsen en wilt u gezellig winkelen of uitgaan, dan is Den Helder direct in de buurt. Op de plankaart in deze website hebben wij een overzicht gemaakt van de meeste voorzieningen.Vragen over energie en onderhoud

De woningen worden uitgevoerd met de nieuwste generatie hoog rendement cv-ketels. Dit betekent dat u over een energiezuinige installatie beschikt voor verwarming en warm water. Alle woningen worden uitgevoerd met vloerverwarming. Dat betekent dat u geen radiatoren heeft en dat u alle wanden dus maximaal kunt gebruiken. Daarnaast wordt natuurlijke ventilatie toegepast.

De woningen zijn extreem goed geïsoleerd en energiezuinig door de installatie en door de toegepaste materialen en bouwtechnieken. U kunt ook kiezen voor een woning die nog minder energie gebruikt. Informeer daarvoor naar de duurzame opties.

De woningen worden gebouwd met onderhoudsarme materialen. Dit betekent dat het onderhoud en dus ook de onderhoudskosten tot een minimum beperkt blijven. Uiteraard adviseren wij u wel om het onderhoud van de woning goed bij te houden. Door bijvoorbeeld regelmatig de woning te reinigen en het schilderwerk bij te houden.Vragen over de woning

Bij sommige woningen is het mogelijk om een openhaard toe te passen. Hiervoor moet dan een rookkanaal worden aangelegd. Dit hoort niet standaard bij de woning en zal als meerwerk extra aan u in rekening worden gebracht. De makelaars geven u vooraf exacte informatie over de hoogte van deze extra kosten.

Er zijn verschillende bakstenen en dakpannen voor het plan uitgekozen. Deze zijn ook door de welstand goedgekeurd. Dit geld ook voor de verschillende gevelelementen zoals dakgoten, boeidelen en raamindelingen. Mocht er een onverhoopt nog een wens zijn die wij niet standaard aanbieden gaan wij graag het gesprek aan.

Er zijn diverse optionele indelingsmogelijkheden per woning waardoor u de woning kunt indelen naar wens. Op deze website vindt u per woningtype de voorbeelden van deze mogelijkheden. De makelaar kan u informeren welke opties met en welke zonder meerprijzen worden uitgevoerd. Daarnaast is het altijd mogelijk om wanden te verplaatsen en of andere wijzigingen te realiseren.

Ja elke woning is ook casco te kopen. In overleg kunnen we bepalen wat u zelf wilt doen en hoe u de woning opgeleverd wilt krijgen.

Dat kan, maar daar zijn wel kosten aan verbonden. Een van de architecten, ARX of GeO, kan u daarin begeleiden. Zij kunnen geheel volgens uw wens een woning ontwerpen. Vraag de makelaar om de informatie brochure ‘ontwerp uw eigen woning’.

Ja wij kunnen de woning ook geheel ‘woonklaar’ opleveren. U kunt zelf de keuken, badkamer, sanitair en afwerking van de woning kiezen en dit geheel door ons laten aanbrengen. Zo hoeft u alleen nog uw huisraad te verhuizen.

De woningen worden behangklaar geleverd en alle plafonds worden wit gespoten. Het is mogelijk om de muren te laten stuken. Dit is een van de meerwerken. In de technische omschrijving is per woning een kleur en materiaalstaat opgenomen. Hierop staat per ruimte benoemd hoe deze wordt afgewerkt.

De woningen zijn voornamelijk op het zuiden en westen gericht. Dat betekent dat u maximaal kunt genieten van de zon op de mooie zomerse dagen. Op de kaveltekening staat ook aangegeven wat zonoriëntatie is.

Er wordt standaard geen keuken geleverd bij de woning. Uit ervaring blijkt dat de meeste mensen hun eigen keuken willen samenstellen. Wilms Den Helder heeft een uitgebreide showroom waar u met alle gemak een keuken naar eigen smaak kan samenstellen. Alle woningen zijn uiteraard wel voorzien van de standaard aansluitingen, zoals aangegeven op tekening.

De woning wordt geleverd inclusief sanitair en tegelwerk. U heeft hiervoor de keuze uit verschillende pakketten. De makelaars hebben hiervan alle voorbeelden zodat u kunt zien wat u krijgt. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheden dat u zelf uw sanitair uitzoekt. De stelpost die voor het sanitair is berekend wordt op dat moment in mindering gebracht op de koopprijs.

Er zijn bij elke woning diverse optionele mogelijkheden waarmee u de woning naar wens kunt samenstellen. De standaard opties zijn aangegeven bij elke woning op de website en in de verkooptekeningen. Ook is er standaard meer- en minderwerklijst die de mogelijkheid geven om de woning aan te passen naar wens. De makelaar heeft van elke optie en het meer- en minderwerk de alle specifieke informatie en de tarieven beschikbaar.

Enkele woningen worden standaard geleverd met openslaande deuren naar de tuin. Bij sommige woningen is dit optioneel.Vragen over de financiën

Nee in principe kopen wij geen woningen in. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de bouwende partij een inkoopgarantie afgeeft. Bijvoorbeeld indien dit financieel noodzakelijk is. In andere projecten waar dit wel wordt toegepast blijkt dat een inkoopgarantie achteraf niet nodig is. De bestaande woning is in bijna alle gevallen voor de oplevering van de nieuwbouwwoning al verkocht.

Ja dat kan. Alleen voor de rijwoningen is een SVn-subsidie beschikbaar. Vraag uw financieel tussenpersoon of onze makelaar voor meer informatie.

Nee er zijn nog geen huurwoningen voorzien in het plan.

Hoewel de verhalen in de media anders doen geloven, is het financieren van een woning vaak gewoon mogelijk. Voor starters, ondernemers, mensen met een restschuld zijn er mogelijkheden. Omdat onze nieuwbouwwoningen zeer energiezuinig zijn kan er, in tegenstelling tot bestaande woningen, zelfs € 8.000,- verantwoord meer worden gefinancierd. Dit kan omdat de energielasten aantoonbaar lager zijn. Onze financieel tussenpersoon kan u daarbij goed helpen. Zij kennen het project en zijn van alle regelingen op de hoogte. Maak vrijblijvend een afspraak en laat u gratis adviseren.

De woning kan woningklaar worden opgeleverd. Wat u zelf nog moet investeren is het stofferen van de woning, het aanbrengen van de vloeren (vloerbedekking, laminaat, parket e.d.), de verlichting en de inrichting van de tuin.

De koopsommen zijn vrij op naam. Dit betekent dat in de koopsommen naast de grondsom, bouwkosten (exclusief meerwerk), vergoeding voor de architect, constructeur, makelaar en overige adviseurs, ook de kosten van de leveringsakte (notariskosten) en juridische recherche, bouwleges, aansluitkosten gas, water, elektra, riolering, kabeltelevisie (exclusief signaal) en B.T.W. zijn begrepen. Daarnaast hebben wij standaard voor het tegelwerk en sanitair een stelpost opgenomen.

Wat niet is inbegrepen is de keuken, afsluitprovisie en kosten van de hypotheekakte (notariskosten), meerwerk en renteverlies over de verschuldigde bouwtermijnen gedurende de bouwperiode (alleen voor de woningen waarvan de bouw al is begonnen).Waarom nu kopen

Door gebruik te maken van energiezuinige vloerverwarming voelt u in de woning een gelijkmatige comfortabele temperatuur. Ook heeft u meer inrichtingsvrijheid en ruimte in huis.

Duurzaamheid is een breed begrip. Bij Willem-Alexander Hof gaat het om verantwoord omgaan met grondstoffen. De architect draagt bij door te kiezen voor eerlijke materialen en een slim ontwerp. Al het hardhout bijvoorbeeld is FCS gekeurd. De bouwende partijen zorgen voor een goede verwerking van de materialen en het reduceren van verspillingen (Lean bouwen). Ook de installatie is duurzaam, maar verantwoord. Wij kiezen voor een eenvoudige installatie die voldoet aan alle eisen op het gebied van energiezuinigheid.

Alle woningen die door de Helderse Bouw Kombinatie zijn ontwikkeld voldoen minimaal aan het energiezuinige label A++. Hierdoor zijn de energielasten veel lager dan een bestaande woning. Afhankelijk van het gebruik kan uw energierekening tussen de 15 en 30% lager uitvallen. U kunt ook kiezen voor extra duurzame installaties zoals een douche WTW of zonnepanelen.

Alle woningen die door de Helderse Bouw Kombinatie zijn ontwikkeld voldoen minimaal aan het energiezuinige label A++. Hierdoor zijn de energielasten veel lager dan een bestaande woning. Afhankelijk van het gebruik kan uw energierekening tussen de 15 en 30% lager uitvallen. U kunt ook kiezen voor extra duurzame installaties zoals een douche WTW of zonnepanelen.

Onze woningen voldoen aan de meest recente veiligheidseisen. De woning zijn uitgevoerd met inbraakwerend hang- en sluitwerk klasse II. Alle woningen zijn uitgevoerd met een professioneel rookalarmsysteem. Doordat alle woningen zijn uitgevoerd met vloerverwarming vindt er in de woning minder luchtcirculatie plaats en zit er minder stof in de lucht. Ook wordt gewoon gebruik gemaakt van natuurlijke ventilatie. Fris en gezond!

De vloeren, wanden en daken van de woningen zijn optimaal geïsoleerd. Ook de beglazing is isolerend HR++ glas. Hierdoor blijft de warmte binnen en de koude buiten. Ook is veel zorg besteed aan goede kierdichting om onnodige warmte- en koudelekken tegen te gaan. Dit draagt bij aan het reduceren van verspilde energie. Daarnaast zijn de wanden zeer goed geluidsisolerend.

Alle woningen in Willem-Alexander Hof zijn zo ontworpen dat ze met minimale ingrepen levensloopbestendig gebouwd kunnen worden. Er is rekening gehouden met de kwaliteit van gangpartijen, toiletten, drempel enzovoorts om de toegankelijkheid te waarborgen. Ook zijn er verschillende opties om van de woning een zogenaamde ‘0’ trede woning te maken, zoals een uitbouw om op de begane grond te kunnen slapen en een huislift.

De nieuwste materialen en slimme keuzes zorgen er voor dat onze nieuwbouwwoningen onderhoudsarm zijn. Ook is er voor verschillende materialen en installaties een garantie. Zodoende heeft u de komende jaren bijna geen onderhoud. U kunt ook kiezen voor een service contract bij de bouwende partij. Zodoende heeft u voor een bepaalde periode helemaal geen omkijken meer naar het onderhoud van uw woning.

Dankzij het ontwerp van de architect en de nieuwbouweisen van het bouwbesluit heeft u een ruimtelijke woning. Dat betekent onder andere dat de plafonds een hoogte hebben van 2,6 meter, deuren hoger zijn en de trappen minder steil. Ook is nagedacht over een ruimtelijke opstelling van de keuken en voldoende ruimte voor kasten en berging.

In het ontwerp is rekening gehouden met de toekomst van de bewoners. Gezinsuitbreiding, verminderde mobiliteit of verandering van de woonwens is op te vangen door het aanpassen van de woning. Zo heeft de architect vele mogelijkheden in kaart gebracht om de woning in een later stadium aan te passen. Ook heeft de gemeente hier al een bouwvergunning voor afgegeven. Slapen op de begane grond, een extra slaapkamer of dakkapel? Het is ook in de toekomst mogelijk.

Nieuwbouw heeft het voordeel dat het nog niet gebouwd is en u voor de start van de bouw uw woonwensen kunt realiseren. Een andere indeling van de woning, een eigen uitstraling, uitbouwen, dakkapellen en andere woonwensen kunnen gemakkelijk door de aannemer worden uitgevoerd. Kiest u zelf uw keuken en badkamer of gaat u voor een van de opties?Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Geïnteresseerd
 
Verkoop & informatie

Warnars Makelaardij
Schoolweg 12, Julianadorp
(0223) 61 70 44
www.warnarsmakelaardij.nl
info@warnarsmakelaardij.nl
Verkoop & informatie

Jongewaard Heemskerk NVM Makelaars
Middenweg 159a, Den Helder
(0223) 61 22 30
www.jongewaardheemskerk.nl
info@jongewaardheemskerk.nl
Ontwikkeling

Willem Alexanderhof is een project van de Helderse Bouw Kombinatie.